Lezingen

Natuurlijk thuis verzorgt regelmatig lezingen. Deze lezingen kunnen over verschillende onderwerpen gaan, maar zijn altijd maatwerk, aangepast aan de doelgroep. Voor bouwprofessionals is het bijvoorbeeld interessant om meer technische vragen beantwoord te krijgen. Toekomstige bewoners willen juist weten hoe hun natuurlijke woning er uit kan zien, van buiten maar ook van binnen. De lezingen kunnen bijvoorbeeld ook op beurzen, onderwijsinstellingen of voor bedrijven en CPO-groepen (Collectieve Particulieren Opdrachtgevers) worden gegeven.
Hieronder voorbeelden van onderwerpen waarover Natuurlijk Thuis lezingen geeft:

 

Bouwen met natuurlijke of biobased materialen

Er is al veel gedaan en er is veel in ontwikkeling omtrent het bouwen met natuurlijke en biobased materialen. In heel Nederland zijn er al meerdere woningen en zelfs wijken gebouwd. Projecten in de nieuwbouw maar ook mooie, bijzondere en innovatieve renovatieprojecten.


Een lezing hierover kan worden ingezet om te inspireren voor particulieren die zelf mogelijk een woning willen gaan bouwen.

Voor professionals is het vaak interessanter om meer te weten te komen over de materialen die er zijn. Wat het verschil is tussen natuurlijke en biobased materialen. En om trainingen of cursussen aan te bieden en te ontwikkelen om zelf en/of het personeel kennis en ervaring op te laten doen voor het werken met deze materialen.
 

Het bouwen met strobalen

Mijn opgebouwde ervaring en kennis op het gebied het bouwen met strobalen deel ik graag. Ik vind het leuk om mensen te laten zien hoe modern een gebouw met strobalen kan zijn. En dat deze bouwwijze ook geschikt is voor vele andere gebouwen naast private eengezinswoningen. Denk bijvoorbeeld aan (sociale woningbouw) appartementen, kantoorgebouwen en winkelcentra.
Tijdens een lezing komen verschillende onderwerpen aan bod: de geschiedenis, vooroordelen, bouwtechnische zaken, voorbeeldprojecten en natuurlijk ook de voordelen.

 

Uitleg over LCA’s

Voor de stichting Agrodome maak ik Levenscyclus Analyses, voor sommige beter bekend als LCA’s. Een LCA is een berekening van de milieu-impact van een product. Er zijn verschillende redenen waarom het laten maken van een LCA van je product(en) belangrijk kan zijn.


Wil je meer weten over wat een dergelijke analyse inhoudt of wat een bijbehorende EPD
(Environmental Product Declaration) is? Waarom je een LCA als management tool kunt gebruiken om je bedrijf of product te verduurzamen of hoe je er mogelijk geld mee kunt besparen? Hoe het de vindbaarheid van je producten kan verbeteren?  Via een lezing beantwoord ik graag al deze vragen.

 

Interesse?

Graag bespreek ik met u de mogelijkheden