Nieuwbouw

Natuurlijke nieuwbouw

Nieuwbouw geeft je de mogelijkheid om op een leeg vel te beginnen. Als je met natuurlijke materialen wilt gaan bouwen dan is de start van een bouwproject het beste moment om dit mee te nemen.

 

Er zit een verschillen tussen natuurlijke en biobased bouwmaterialen. Biobased materialen zijn materialen afkomstig uit de levende natuur. Denk hierbij aan materialen uit de landbouw of de bosbouw maar ook schapenwol is biobased. Natuurlijke materialen kunnen bijvoorbeeld ook mineralen materialen zijn zoals leem of kalk.

 

Trias Energetica

De basis van deze drie stappen strategie is eerst zoveel mogelijk energie besparen. Als  je zorgt voor een goede schil van een gebouw dan heb je zonder meer minder nodig van duren energiesystemen. Wat ook weer in het onderhoud hiervan bespaart in tijd en geld.

 

Natuurlijke en biobased materialen hebben technisch gezien vele voordelen. Het zorgt bijvoorbeeld naast goede isolatie in de winter ook een koel huis in de zomer.

 

Biobased materialen in de toekomst

Nu we met gebouwen standaard naar energie-neutraal gaan wordt het gebruik van materialen steeds belangrijker. Dit is zo voor de Milieu Prestatie berekening van een gebouw (MPG) bij een bouwaanvraag. Voor utiliteitsbouw geldt dit ook als je BREEAM of GPR berekening gaat maken van je ontwerp.

 

Daarnaast zijn is er voor de bouw ook veel aandacht voor CO2 reductie. De grondstoffen van biobased materialen nemen ook al tijdens hun groei CO2 op. Dit is extra ten op zichten van de meeste conventionele materialen.

 

Advies en projectbegeleiding

Voor het bouwen van een nieuwe woning zijn heel veel stappen te nemen en nog meer keuzes te maken. Van het constructiemateriaal tot en met de afwerking. Natuurlijk Thuis kan u helpen bij het maken van de goede keuze voor een gezonde en moderne woning.


Dit kan gaan over de keuze van een passende architect of een aannemer maar het kan ook gaan over ondersteunend advies voor een gesprek bij de gemeente voor de bouwvergunning of een gesprek bij een hypotheekverstrekker. Het kan namelijk zo zijn dat dergelijke partijen nog niet bekend zijn met de mogelijkheden van biobased en natuurlijke bouwmaterialen en bouwconcepten, maar wel bekend zijn met de onterechte vooroordelen over het bouwen met natuurlijke en biobased materialen.

 


Maak vrijblijvend een afspraak

Nieuwbouw