Activiteiten

Bekijk hier alle activiteiten

Circulair en klimaatgericht inkopen

Om overheden te helpen bij vraagstukken rondom duurzaaminkopen en aanbesteden heeft RVO dit filmpje gemaakt.

Professionals delen hun ervaringen uit de praktijk en geven tips om sneller vooruit te kunnen.

VARA Groen Licht: Groen verbouwen

VARA Groen Licht is een wekelijks, journalistiek reportageprogramma over groene feiten en fabels. Toegankelijk en praktisch voor iedereen die geïnteresseerd is in een groener leven, voor zichzelf en een betere wereld. 

Horizon 2020 projects, Material World

Horizon2020projects.com is een onschatbare dagelijks nieuws website gewijd aan het meest recente onderzoek en innovatie kaderprogramma van de Europese Commissie, die de ontwikkelingen in beleid, lopende projecten en onderzoek onderzoeken.

 

Dit artikel gaat over de noodzaak om de oplossingen tegen de klimaatveranderingen niet alleen in vermindering van energieverbruik te zoeken.
Het gebruik van goede bouwmaterialen is een lang verwaarloosde kwestie, maar zullen het breekpunt zijn in de toekomst.

 

http://horizon2020projects.com/wp-content/uploads/2015/06/H11-Stichting-HP10447_pro.pdf

Renovatie profs, Vijf minuten met Sissy Verspeek: 'Vooroordelen over natuurlijke bouwproducten zijn achterhaald'

Op RenovatieProfs wordt je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws, trends, ontwikkelingen en producten in de renovatie branche in de bouw. RenovatieProfs is het online platform voor professionals in renovatie en transformatie.

In dit interview vertel ik over de mogelijkheden hoe je een gebouw kunt renoveren met natuurlijk en biobased materialen. Ik vertel waar mijn interesse voor oude gebouwen vandaan komt. Waarom ik het zo belangrijk vind dat deze gebouwen niet vergeten worden. Het verbouwen of renoveren met natuurlijke materialen kan met name bij oude gebouwen belangrijke voordelen bieden. En wat zijn de stappen voor de toekomst. 

Dit zijn allemaal punten waar ik tijdens dit interview op in ga.

 

https://www.renovatieprofs.nl/nieuws/vijf-minuten-met-sissy-verspeek-vooroordelen-over-natuurlijke-bouwproducten-zijn-achterhaald

Duurzame Huizenroute Wageningen

Een rondje langs duurzame huizen in Wageningen tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute.
Tijdens deze dagen zijn er verschillende mensen die de deuren van hun woningen opzetten om een kijkje te komen nemen. Er is dan gelegenheid om bij verschillende soorten woningen aan hun eigenaren vragen stellen  over hun woning.

 

Het kennis-  en informatiecentrum Agrodome waar ik freelance werk had ook opendag. Dit gebouw is geheel met natuurlijk en 'hergroeibare' materialen gebouwd. Hier kun je rond kijken en vragen stellen over de vele mogelijkheden van natuurlijk en biobased materialen. In dit filmpje probeert de gemeente Wageningen hier een beeld van te geven.